Nemesacél ékszerek

Nemesacél ékszerek

Nemesacél ékszerek tulajdonságai

A nemesacél ragyogó, ezüstszínű, fehér aranyhoz hasonló megjelenése, rendkívüli ellenálló képessége révén egyre növekvő népszerűségnek örvend az ékszergyártás terén. Bizonyos ékszerek (pl. testékszerek, fülbevalók) készítésére a nemesacél tartóssága mellett szól, hogy antiallergén tulajdonságokkal rendelkezik, így nem okoz gyulladást, a fémérzékenységben szenvedők is viselhetik.
Tartósságának és karcállóságának köszönhetően tökéletes ékszer alapanyag, gyönyörű csiszolt, mart/vésett felületek kialakítására alkalmas, melyek sokáig megőrzik szépségüket.
Rendkívül kedvező tulajdonságaiból adódóan, egyre népszerűbbek a nemesacélból, titániumból, illetve volfrám acélból készült jegygyűrűk is, melyek lényegesebben olcsóbb alternatívái a drága aranynak.


Mitől rozsdamentes?

A nemesacélt a vas, króm, karbon, illetve egyéb fémek ötvözésével hozzák létre, ennek köszönhetően rendkívül magas ellenálló képességgel rendelkezik a korrózióval szemben. Ez a jelenség a passziválás, amely megvédi az acélt az ártalmas külső környezeti hatásokkal szemben, mint pl. az oxidáció. A króm az ötvözet egyik legfontosabb eleme, megfelelő mennyiségben az acél felületén a króm-oxid passzív réteget képez, amely megvédi a felületet a rozsdásodástól , elszíneződéstől, eldeformálódástól normál körülmények között. 

 

A rozsdamentes acél típusai

A gyártók több mint 150 típusú rozsdamentes acélt gyártanak, amelyek összetétele változó annak függvényében, hogy milyen célt szolgál. A dekoratív, antiallergén ékszerek és testékszerek gyártásától kezdve, a konyhai felszereléseken keresztül , az építőipari alapanyagokig, sok féle termék előállítására alkalmas.

A rozsdamentes acél minden típusa tartalmaz bizonyos mennyiségű krómot, amely összetevő felel azért, hogy a fém ellenálljon a korrózióval szemben. Ékszerek gyártására az un. 316L ötvözet (orvosi fém) a legelterjedtebb, amelynek króm tartalma viszonylag magas, illetve tartalmaz valamennyi karbont is.



Nemesacélból készült divat ékszerek

A nemesacél ékszerek nem csak ezüst színben készülhetnek, az ékszergyártók gyakran vonják be a termékeket arannyal, rózsaarannyal, vagy fekete bevonattal.
A nemesacélból készült gyűrűk és nyakláncok extra tartósak, alkalmazkodnak a napi életvitelhez. Rengeteg stílusban és formában kaphatóak, egészen finom kidolgozású, nőies daraboktól kezdve, a robosztusabb, markáns, férfias ékszerek is könnyedén előállíthatóak.


Nemesacél férfi ékszerek

A férfi ékszerek általában nagyobbak és nehezebbek, mint a női ékszerek, jóval több anyag szükséges az előállításukhoz. Egy vastag arany nyaklánc vagy karkötő ára igen csak borsos, ezzel szemben a nemesacélból készült ékszerek ára töredéke a nemesfém árának. Arról nem is beszélve, hogy egy férfinak még fontosabb, hogy az ékszer ellenálló és strapabíró legyen. Rengeteg stílusban kapható, a legnépszerűbbek a nemesacél-kaucsuk és nemesacél-bőrrel kombinált férfi ékszerek, illetve a fekete-ezüst színkombináció.


A nemesacél ékszerek összefoglaló tulajdonságai:

A króm-oxid réteg nem csak a korrózió ellen nyújt védelmet, hanem egyéb más kemikáliákkal szemben is. Köztudott, hogy a klóros vagy sós víz hatására az ezüst elszíneződik. Nemesacél ékszereinkkel nyugodtan fürödhetünk a tengerben, illetve termál vízben is. Mosogatás, vagy fürdés közben sem kell levennünk, mert a szappanos víz sem tehet kárt ékszerünkben. 
(Fontos azonban tudni, hogy amennyiben az ékszer valamilyen bevonattal készült (pl. arany), kímélni kell a vegyszerektől, ugyanis ha az acél nem is, a rajta lévő arany bevonat sérülhet!)

  • A nemesacél ékszer nem homályosodik, és színeződik el. Nincs szükség polírozásra, elegendő néha egy puha kendővel megtörölni, és olyan lesz, mint új korában.
  • Az egyik legtartósabb fémötvözet. Nem deformálódik el, hosszú évekig megmaradnak az ékszer a finom részletei is, ráadásul a karcolásokkal, sérülésekkel szemben is ellenálló. 
  • Hipoallergén, nem okoz allergiát. Ezen tulajdonsága különösen fontos nem csak az ékszer gyártás terén, hanem pl. orvosi eszközök előállításánál is. (316L orvosi fém)

 

Webáruházunkban megvásárolható termékeink mind kiváló minőségű nemesacélból készülnek, egyediek és divatosak. Bízunk benne, hogy megtalálod nálunk amit keresel.
Amennyiben valami romantikusra vágysz, tekintsd meg páros ékszereinket, ahol gyönyörű karikagyűrűk, páros medálok és karkötők közül válogathatsz.

Közzétéve: 2017-02-16   Ékszer Blog Cikkek & Trendek 0

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.

Keresés a cikkek között

Blog kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

Ajánlott cikkek

Előző
Következő

Nincs termék

To be determined Szállítás
0Ft‎ Összesen

Rendelés