Cirkónia eljegyzési gyűrűk

Cirkónia eljegyzési gyűrűk

A CIRKÓNIA KRISTÁLY 

A gyémántutánzatok között továbbra is a cirkónia (zircon) kövek vezetik a rangsort. Egy precízen csiszolt és polírozott cirkóniakövet ránézésre nehéz megkülönböztetni a gyémánttól. Még a szakavatott szemnek is nagyítás szükséges ahhoz, hogy eldöntse valódi gyémánt ékszerről van-e szó vagy szépen megmunkált cirkóniáról.

 

Zircon - Cirkónia ásvány

 

A CIRKÓNIUM ÁSVÁNY

A természetben cirkónium-oxid kristályok formájában található meg, amely fekete színű, néha áttetsző, enyhén fémes fényű kristályok. Az ilyen cirkon drágaköveket manapság egyáltalán nem használják ékszerek készítéséhez, mivel a 70- es években megtaláltak a módját, hogyan lehet laboratóriumi körülmények között előállítani a cirkóniát. Azóta cirkónia kristályokat tömegesen gyártanak minden elképzelhető színben, sőt, színváltó (AB) változatában is az ékszeripar számára. 

 

CIRKÓNIA ELJEGYZÉSI GYŰRŰK

A fényességet és ragyogást adó tulajdonságai igen attraktívvá teszik a cirkóniakövekkel készített ékszereket, nem beszélve a gyémánthoz képest töredék áraikról. Talán ez az oka annak, hogy napjainkban az ilyen kristályokkal díszített eljegyzési gyűrűk a legnépszerűbb ékszerek közé tartoznak. Azoknak, akiknek nincs anyagi lehetőségük a drága gyémánt ékszer vásárlására, vagy egyszerűen csak nem szeretnék egy ház árát ékszerre költeni, ideális megoldás egy gyémánttól szabad szemmel megkülönböztethetetlen cirkónia eljegyzési gyűrű. Az arany vagy ezüst színben kapható bizsu, nemesacél vagy ezüst gyűrűk, bár olcsók, nem kevésbé értékesek. Hiszen valódi értékét a szerelmetek és az alkalom adja, a nagy nap, amire egész életedben vártál. 

cirkónia eljegyzési gyűrű

Hogyan lesz a cirkóniUMból kerámia?

A kerámia előállításához a cirkónium kémiai átalakuláson meg keresztül. A kerámiák a definíció értelmében „égetett anyagok”. Az égetési folyamat okozta oxidáció miatt a cirkóniumból (Zr) oxigén felvétele mellett (O2) cirkónium-dioxid (ZrO2) jön létre, mely majdnem minden cirkóntermék alapját képezi. A mindennapi gyakorlatban a cirkónium-dioxid helyett a cirkon-oxid és cirkon szavak használatosak. A cirkónium-dioxidból készített teljes kerámiák további gyártási technikákat igényelnek. Ezúton érhetik el azt a nagyfokú szilárdságot és törési rezisztenciát. (forrás: wikipedia)

 

Közzétéve: 2016-02-01   Ékszer Blog Cikkek & Trendek 0

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.

Keresés a cikkek között

Blog kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

Előző
Következő

Nincs termék

To be determined Szállítás
0Ft‎ Összesen

Rendelés