Karikagyűrű 

Válogass kedvedre az egyedi prémium minőségű karikagyűrű kollekcióink közük és varázsold el szerelmed egy igazán egyedi darabbal. Az eljegyzési vagy esküvői karikagyűrű az egyik legrégebb óta létező szimbólum, bár kutatások alapján a gyűrű nem az első ékszere az emberiségnek. (ez a nyaklánc, illetve a karkötő volt) Azt azonban biztosan állíthatjuk, hogy az ősidőktől kezdve a legnépszerűbb ék. A gyűrű mindig egy végtelen, soha véget nem érő szerelmi jelkép volt. Válogass szebbnél szebb nemesacél karikagyűrűk közül elérhető áron.

Az eljegyzési vagy esküvői karikagyűrű az egyik legrégebb óta létező szimbólum, bár kutatások alapján a gyűrű nem az első ékszere az emberiségnek. (ez a nyaklánc, illetve a karkötő volt) Azt azonban biztosan állíthatjuk, hogy az ősidőktől kezdve a legnépszerűbb ék. A gyűrű mindig egy végtelen, soha véget nem érő szerelmi jelkép volt. 

Az ősi Egyiptomban már 5000 évvel ezelőtt is viseltek láncokat, illetve karkötőket, fülbevalókat és természetesen gyűrűket is, de ekkor még nem az arany és az ezüst volt az ékszerek leggyakoribb alapanyaga, hanem a vas és a bronz. Az ilyen amuletteket nagy becsben tartották, hiszen megvédte viselőjét életében és halálában is. Ezek az ékszerek még jóval nagyobbak és durvább kidolgozásúak voltak a modern társaikhoz képest, gyakran féldrágakövekkel és feliratokkal, képekkel díszítették. A gyűrűk legtöbbje pecsétgyűrű volt, de egyszerű köves gyűrűket nem kizárólag a hölgyek, hanem gyakran férfiak, sőt gyerekek is viseltek. Ekkoriban a nemesfém és drágakő ékszerek a gazdagság jelképei voltak, a szegényebb emberek csontból, kagylóból készült darabokat viseltek. De nem minden korban volt ez így, a római birodalomban például a férfiak szinte kizárólag gyűrűt (akár köves, pecsét vagy vésett volt) viseltek ékszerként, bár ebből többet is felvehettek és nem pusztán ékszerként használták. Alapanyaguk ekkor leginkább bronz és vas volt, azért választották ezt, mert úgy gondolták, ezek fejezik ki legjobban a tartós hosszú életű házasságot.

A jegygyűrű története egészen a 13. századig nyúlik vissza, amikor is III. Pápa elrendelte, hogy várakozási időt kell tartani az eljegyzés és az esküvő között. Eddig ugyanis csak a klasszikus karikagyűrű létezett, de ez jó alkalom volt az eljegyzési gyűrű "bevezetésére". Így lett a jegygyűrű annak az elhatározásnak a tanújele, ha két ember házasságot tervez. 

Manapság a karikagyűrűt a bal kéz negyedik ujján viseljük, akárcsak az ősi latin eredetű népcsoportok, akik hittek ennek az ujjnak az erejében. Hitük szerint itt húzódik azaz ér, amely közvetlen összeköttetésben áll a szívvel.

Ma már ezek a gyűrűk számtalan variációban elérhetők, és akár saját érzéseinket is kifejezhetjük vele. Romantikusabb párok idézeteket, feliratokat vagy dátumot gravíroztathatnak az ékszerre. Számos forma és stílus variáció létezik és a nemesacél karikagyűrűk elterjedésével a modern, különleges formavilágú darabok lettek a legnépszerűbbek. Az ezredfordulón elénk táruló széles választékból találhatunk egyszerű, kalsszikus karikagyűrűt, de hivalkodó alkotásokat is. Érdemes a megfelelőt kiválasztani, hiszen nem csak egy eszköze az esküvőnek, hanem annak egy fontos tanúja is, ami örökre megőrzi a várva várt nap emlékét.

Nincs termék

To be determined Szállítás
0Ft‎ Összesen

Rendelés