Mi az Emporia kristály?

Mi az Emporia kristály?

Mi az Emporia kristály?

Sokak oldalát fúrja a kíváncsiság, hogy mi is lehet pontosan ez a titokzatos Emporia kristály? Hogyan lehetséges az, hogy még sosem hallottunk róla? Valami különleges és ritka kristály lehet, vagy csak egy hangzatos elnevezés?

Az igazság az, hogy az Emporia valójában egy fantázianév, és az elnevezés a cirkónia követ takarja. A cirkónia kristály egy mesterségesen létrehozott anyag, amely a legjobban hasonlít a gyémántra. Rendkívül elterjedt az ékszergyártás terén, mivel előállítása egyszerű és olcsó, külsőre viszont a megszólalásig hasonlít a gyémántra.
 
A kristályos ékszerek jelentős részét cirkónia kövekkel díszítik. A lila színű cirkónia csillogása az ametisztre, a zöld színűé a smaragdra, a kék színűek a zafírra, a piros pedig a rubinra emlékeztet. Rendkívül alkalmasak különleges, luxus kivitelű ékszerek készítésére. Sokszor nehéz eldönteni első ránézésre, hogy egy drágakövekkel díszített arany ékszerről beszélünk, vagy pedig egy arannyal futtatott darabról, ragyogóra csiszolt cirkónia kövekkel. A külső megjelenés a megszólalásig hasonló lehet, az árban azonban hatalmas a különbség. Természetesen a nemesfémek és a drágakövek minőségét, illetve eszmei értékét teljes mértékben helyettesíteni nem lehet, azonban tökéletes megoldást jelent azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak a luxus ékszereket, ugyanakkor ragyogó szépségű ékszerekre és csillogásra vágynak.

Az ékszerek díszítésében töretlenül nagy népszerűségnek örvend a Swarovski kristály. A Swarovski kristály egy speciális csiszolási eljárással megmunkált ólomkristály. A Swarovski kövek esetében nem maga a kristály az érték, hanem az egyedi technika, aminek köszönhetően utánozhatatlan csillogást, ragyogást kap. A színes, díszes bizsu ékszereket többnyire üvegből készült strasszkövekkel, vagy műgyantával díszítik. Természetesen ez a megoldás a legolcsóbb, ugyanakkor a bizsu darabok nagyon divatosak, és szinte minden stílusban elérhetőek. Kedvező árából adódóan bárki megengedheti magának.

 

Válogass igényes nemesacél, Swarovski és ezüst ékszereink közül: 

 

Közzétéve: 2017-02-21   Ékszer Blog Cikkek & Trendek 0

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.

Keresés a cikkek között

Blog kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

Előző
Következő

Nincs termék

To be determined Szállítás
0Ft‎ Összesen

Rendelés