Titánium ékszer tulajdonságai

Titánium ékszer tulajdonságai

A titánt Martin Heinrich Klaproth német vegyész fedezte fel 1795-ben, és a titánokról nevezte el. Ők a görög mitológiában Gaia és Uranosz gyermekei, az erő megtestesítői voltak, az elnevezés az anyag keménységére és tartósságára utal.

Bár a titán a 9. leggyakoribb elem, színtiszta formában csak igen költséges eljárás során, 1910-ben állították elő először, majd 1932-ben Wilhelm Kroll alkalmazta a ma is használatos eljárást (Kroll-módszer). A rendkívül költséges előállítást azonban ellensúlyozzák különleges tulajdonságai, melyek miatt a hadiipar, repülőgépgyártás, űrhajógyártás, később szerszámipar területén nagy népszerűségre tett szert.

Az ékszeripar azonban csak 1990-től kezdte használni, a high-tech eszközöknek köszönhetően. Előnyös tulajdonságai miatt először gyűrűket készítettek belőle, majd népszerűségének gyors emelkedése magával hozta a szélesebb körű felhasználást (fülbevalók, karkötők, nyakláncok, medálok stb)

Melyek azok a tulajdonságok, amik a XXI. század egyik legkedveltebb ékszer-alapanyagává teszik:

  1. Keménység és tartósság: e tulajdonságoknak köszönhetően a titánium ékszerek mindennapos, akár extrém körülmények közötti használat esetén is megtartják formájukat, fényüket, nem karcolódnak. Ellenáll a savaknak, lúgoknak, gyógyvíznek, tengervíznek egyaránt.

  2. Antiallergén: használat során nem oldódnak ki belőle fémionok, fémallergiások is bátran viselhetik

  3. Könnyű: keménysége ellenére kis sűrűségű anyag, a belőle készült gyűrű vagy egyéb ékszer szinte észrevehetetlen a viselője számára

  4. Korrózió- és hőálló

  5. Variálható: Felülete lehet fényes, matt, szemcsés, vésett és ezek kombinációja. Jól kombinálható különféle arany ötvözetekkel, kristályokkal, drágakövekkel

  6. Férfiak körében is népszerű: az anyag tulajdonságai, színe alkalmassá teszik kifejezetten férfias, masszív, ugyanakkor könnyű ékszerek készítésére

  7. Elérhető ár: a titániumból készült ékszerek nem olcsók, de minőségüket, előnyeiket tekintve ár-érték arányuk nagyon jó, az arany ékszerekkel összehasonlítva pedig sokkal kedvezőbb az áruk.

A felsorolt tulajdonságaik miatt nem csoda, hogy a titániumból készült ékszerek rendkívüli népszerűségre tettek szert napjainkra, és egyre nagyobb választékban állnak a vásárlók rendelkezésére.

Közzétéve: 2018-03-18   ÉkszerSziget Cikkek & Trendek 0

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.

Keresés a cikkek között

Blog kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

Előző
Következő

Nincs termék

To be determined Szállítás
0Ft‎ Összesen

Rendelés