Hogyan tisztítsd nemesacél ékszereid?

Hogyan tisztítsd nemesacél ékszereid?

nemesacél ékszerek tisztítása nagyon egyszerű, de azért nem árt odafigyelni egy-két apróságra, hogy biztos ne okozzunk sérülést kedvenc ékszerünkön.

3 különböző, gyors és egyszerű eljárás közül is választhatunk:

1. Mosogatószer és víz


Tölts meg két kis tálat meleg vízzel. Az egyik tál az ékszerek mosására szolgál, a másik pedig az öblítésre. Figyelj rá, hogy a használt tálak elég nagyok legyenek az ékszerek teljes merítéséhez.

Adj 2-3 csepp (gyengéd) mosogatószert az első tálba.

Mártsd egy puha, szöszmentes kendő sarkát a mosogatószeres vízbe. Ez az ékszer tisztításához elengedhetetlen, különösen, ha kristállyal díszített, mivel a puha kendővel elkerülhető, hogy az ékszeren karcolások keletkezzenek.
Lehetőség szerint mikroszálas kendőt használj.

Finoman dörzsöld át a kendővel az ékszert, ügyelj rá, hogy ne karcold meg.

Puha sörtéjű fogkefével eltávolíthatod a makacsabb szennyeződéseket is. Enyhe nyomással tisztítsd, ne dörzsöld erősen, a kövekre pedig különösen figyelj.

Merítsd ékszereidet a másik tálba és öblítsd le. Óvatosan mozgasd az ékszereket fel és le, hogy megszabadítsd a szappanmaradványoktól. Ha szükséges, öntsd ki a piszkos vizet és cseréld le frissre.

Puha, száraz anyaggal töröld le a vizet. Ha ékszereidben sok kő, kristály van, tekerd bele egy ruhába és várj néhány percet.

Ha szükséges, csiszold meg az ékszereket polírozó eszközzel vagy ruhával. Győződj meg róla, hogy a használt fényezőanyag nemesacél tárgyak számára is biztonságos. Ne használj ezüsttisztító folyadékot, mert az megfestheti ékszert.






2. Szódabikarbóna és víz

Egy kis tálban keverj össze 2 rész szódabikarbónát 1 rész vízzel. A felhasznált mennyiség attól függ, hogy mekkora az ékszer, amit meg szeretnél tisztítani. A legtöbb ékszerhez 1 evőkanál szódabikarbóna és ½ evőkanál víz elegendő.

Márts egy puha sörtéjű fogkefét a pasztába. A tisztítás megkezdéséhez nem kell sok keverék. Fontos, hogy a fogkefe sörtéje puha legyen, különben megkarcolhatja az ékszert. A babáknak, kisgyerekeknek szánt fogkefék a legjobbak erre a célra.

Óvatosan, a kristályokra, gyöngyökre és egyéb részletekre ügyelve tisztítsd az ékszert.

Alaposan öblítsd le meleg vízzel.

Utolsó lépésként finoman töröld át egy puha anyaggal. Ha az ékszereidben sok rés és bonyolult részlet van, (pl. fülbevaló vagy nyaklánc), tekerd bele egy törülközőbe és hagyd így néhány percig, hogy a törülköző felszívja a nedvességet.







3. Fogkrém

Válassz egyszerű, fehér fogkrémet szilícium-dioxid nélkül. Kerüld a gél állagú fogkrém használatát, mivel hiányzik belőle az a speciális tisztítópor, amelyet az átlagos fogkrém tartalmaz. Fontos, hogy a fogkrém ne tartalmazzon szilícium-dioxidot, különben az ékszerek megsérülhetnek.

Nedvesítsd be egy puha, szöszmentes, lehetőleg mikroszálas anyag sarkát meleg vízzel, majd csavard ki a
felesleges vizet.

Nyomj egy kis mennyiségű fogkrémet a kendőre. Nincs szükség sokra - kevesebb, mint egy borsónyi mennyiség elég lesz. Később több fogkrémet is felvihetsz.

Finoman töröld át az anyaggal az ékszer felületét. Soha ne dörzsöld erősen, mert megkarcolódhat a felülete. Figyelj arra is, hogy ne kerüljön fogkrém a kövekre, kristályokra.

Használj puha sörtéjű fogkefét a bonyolultabb területek eléréséhez. Nagyon finoman dörzsöld a fogkrémet az ékszer felületén. A köveket, kristályokat ezúttal is kerüld ki.

Végül öblítsd le az ékszert meleg vízzel, figyelj rá, hogy a résekből és egyéb bonyolultabb részletekből is eltávolítsd a fogkrémet, majd töröld át, vagy csavard bele egy száraz, puha anyagba, az előzőekben leírtak szerint.


Ékszereid most már újra úgy ragyognak, mint új korukban :)

Közzétéve: 2020-06-17 Cikkek & Trendek 0

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.

Keresés a cikkek között

Blog kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

Előző
Következő

Nincs termék

To be determined Szállítás
0Ft‎ Összesen

Rendelés