Nemesacélból készül az ékszerek új generációja

Nemesacélból készül az ékszerek új generációja

Nem sérül, nem törik, nem kopik, ráadásul antiallergén. A nemesacélból készült ékszerek annyi előnnyel rendelkeznek, hogy akkor is megérné ezeket választani, ha az esztétikai szempontokat a szőnyeg alá söpörnék. Nem kell azonban ezt megtenni, hiszen az új generációs nemesacél ékszerek kényeztetik a szemet, olyan gyönyörűek, hogy sokszor a fehér arannyal keverik össze azokat.

A nemesacél ékszerek egyre népszerűbbek a divatvilágban, nem csoda, hiszen számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Kifejezetten időtálló megoldások, a sebészeti acélból készült darabok egy egész életen át kitartanak, nehezen sérülnek, nem kopnak, nem törnek, savállóak. Nem is korrodálódnak, a rozsda a közelébe sem megy a nemesacélnak. Az ezüsttel szemben nagy előnye, hogy nem feketedik el a használattól, így gyógyvizes medencébe is bátran mehet vele az ember, semmilyen elváltozás nem éri az ékszert.

A nemesacél antiallergén, nem okoz bőrirritációt, azaz bárki viselheti. Ebből következik, hogy ajándéknak tökéletes, mivel semmi problémát nem okoz a legérzékenyebb bőrű embernek sem. Trendinek számít, mert bár nem arany és nem ezüst, gyönyörű megoldások hozhatók ki belőle, nem utolsó sorban pedig ár-érték arányban nincs ennél jobb ékszer a piacon.

Mitől lesz nemes az acél?

Nem egyszerű acélról beszélünk ezen ékszerek esetében. A nemesacél úgy jön létre, hogy ötvözik más fémekkel, ilyen lehet a nikkel, a króm, a wolfram, a titánium vagy a kobalt. Az orvostudományban évszázadok óta alkalmazzák, de az ékszeriparban is jelentős fellendülést ért el az anyag az utóbbi években, az Ékszer Webáruház – Ékszer Sziget webshop kínálatában rengeteg gyönyörű darab található.

Ezt nagyban az antiallergén tulajdonságának köszönheti, hiszen a piacnak találnia kellett egy megoldást azoknak a részére, akik allergiásak a klasszikus aranyra vagy ezüstre. Ez lett a nemesacél, amely annak ellenére milliárdos ágazattá hízott, hogy az egyes ékszerek bárki számára elérhető áron futnak. Készül nemesacélból gyűrű, fülbevaló, nyaklánc, karkötő és bokalánc, valamint egész szettek is elérhetőek, amelyekben a különböző testrészeken viselt ékszerek tökéletes összhangot alkotnak.

Nem csak egy rideg fémre kell gondolni: a nemesacél jól harmonizál a kristályokkal és drágakövekkel, így igazán egyedi és különleges megoldások alkothatók. A csillogó felülete miatt sokan hiszik fehér aranynak. A sok előny mellett említsük meg a hátrányát is: mivel az anyaga nagyon kemény, a nemesacélból készült ékszereket nem lehet átalakítani. Ha azonban elsőre a megfelelőt választjuk, nem is lesz erre szüksége.

Nemesacél gyűrűk az örökkévalóságnak

A gyűrű körkörös alakja a végtelenséget, az elszakíthatatlan köteléket jelképezi, ez pedig nem is érvényesülhetne jobban, mint a nemesacél esetében. Az ebből az anyagból készített gyűrűk kopásállóságuk és keménységük miatt nem sérülnek, így valóban örökké tartanak, nem kell velük ékszerészhez szaladgálni. Már említettük, hogy a nemesacél nem alakítható utólag, így a gyűrűméret kiválasztásánál körültekintőnek kell lenni. Az élőben történő vásárláskor ez nem probléma, ha a felpróbálás során stimmel a méret, csak arra kell figyelni, hogy ne fogyjon le az ember drasztikusan, de ne is szedjen fel jelentős mennyiségben pluszkilókat. Az online vásárlásnál van némi rizikó, ám ilyenkor sem kell megijedni: ha a méret az első választás alapján nem megfelelő, a webáruházak díjmentesen cserélik a terméket egy megfelelőre.

Szerelkezz fel szebbnél szebb nyakláncokkal

A nyaklánc olyan ékszer, amelyet sűrűn cserél egy nő, mindig az éppen aktuális ruhájához választja ki. Egész más illik egy zártabb fazonhoz, mint egy mélyen dekoltált darabhoz. Éppen ezért nem árt, ha többféle nyaklánc lapul az ékszeres dobozban. Nem kell ezeknek feltétlenül aranyból lennie, költséghatékonyabb, ha nemesacélból szerezzük be a tetszetős darabokat. A férfiak nem cserélik ennyiszer a nyakláncukat, sőt szinte soha nem veszik le azt. Számukra azért jó egy nemesacélból készült darab, mert nem kell rá folyamatosan vigyázni, a sportolás, a strandolás vagy a kerti munka során is a nyakban maradhat. Kopni, szakadni, sérülni nem fog, ha pedig mégis elveszne, nem egy autó árát hagyja el az ember.

Minden tekintetben fülbe való a nemesacél

A nemesacélból készült ékszerek esetében a fülbevaló valóban fülbe való. Mire gondolunk? Ez az a hely, ahol a fém folyamatosan érintkezik a bőrfelülettel, nem mozog annyit, mint egy nyaklánc van egy karkötő. Ezért fontos az antiallergén tulajdonság, amely a nemesacélnál állandó érték. Kortól és nemtől függetlenül meg lehet találni a legmegfelelőbbet, hiszen a modern és fiatalos megoldások mellett klasszikus darabok is fellelhetők az ékszerüzletek és online áruházak kínálatában. Aki pedig rendszeresen elhagyja a fülbevalóját, annak szintén azt javasoljuk: arany helyett válassza a kevesebbe kerülő nemesacélt.

Nem kell óvatoskodni a nemesacéllal

A nemesacél karkötők esetében a legfontosabb tulajdonság a kopásállóság. Ha felcsatoljuk a karkötőt, elkerülhetetlen, hogy napközben hozzáérjen, nekiütődjön különböző dolgoknak, elég csak belegondolni, mennyit súrlódik egy ékszer, ha a számítógép előtt ülve gépelünk, miközben a csuklónk folyamatosan az asztalhoz ér. Ha a karkötő kopásálló nemesacélból készül, nem lesz semmi gond ebből a helyzetből.

A nemesacél bokalánc esetében azt emelnénk ki, hogy szinte soha nem szakad el, így nem kell folyamatosan a lábát néznie egy nőnek. A bizsuk, de még az arany is veszélyes a bokán viselve, egyetlen rossz mozdulat elég, hogy elveszítse azokat az ember. Nemesacél esetében nem kell ettől tartani, a nyaraláson így nyugodtan lehet strandolni, tengerben fürdeni is benne.

Ha pedig egy időtálló, egymáshoz tökéletesen illeszkedő ékszercsaládot szeretne valaki megvásárolni, a nemesacélból készült ékszerszetteknél jobb, tartósabb és költséghatékonyabb megoldást nem talál majd.

Közzétéve: 2020-09-03   ÉkszerSziget Webáruház Cikkek & Trendek 0

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.

Keresés a cikkek között

Blog kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

Előző
Következő

Nincs termék

To be determined Szállítás
0Ft‎ Összesen

Rendelés