Életfa szimbólumos ékszerek és igazi jelentésük

Életfa szimbólumos ékszerek és igazi jelentésük

Az életfa szimbólum az élet, a növekedés, a stabilitás és az öröklét szimbóluma. Az életfa ágai a múltat, a jelenidőt és a jövőt jelképezhetik, a gyökerei pedig az alapokat, a családi örökséget és a kulturális gyökereket jelentik. Az életfa szimbólum a vallásokban, a művészetekben és a néphitben is jelen van, és sok kultúrában fontos szerepet játszik az élet ünnepén, például a születésnapokon.

A modern korban az élet fája szimbólum népszerű, gyakran látott motívum; Sokan választják tetoválásként, szuperül néz ki a szőnyegeken és más textileken és nem utolsó sorban, különleges, spirituális hatású egy karkötőn, medálon vagy más ékszereken.

A kelták és a különböző kultúrák számára ugyanakkor az Életfa egy rendkívül fontos szimbólum volt.

A mai rohanó, modern világban, amikor rápillantunk egy fára, sajnos ritkán jut eszünkbe, hogy milyen fantasztikus élőlény.
Régen azonban sok minden más volt, a civilizációk még szerették és tisztelték a fákat, a természet nagyon fontos szerepetett töltött be az életükben. A fákkal szoros kapcsolatban élő kelták szimbolizmusa kiváló példa erre, hiszen ezek a harcosok olyan varázslatos élőlényként tekintettek rájuk, amelyek világokat kapcsoltak össze.

A fák a kelta kultúra létfontosságú elemei voltak, világukban az Életfa (Crann Bethadh) a természeti erők közötti egyensúlyt és harmóniát jellemezte-

Eredet


Az Életfa szimbólum ugyanakkor megelőzi a keltákat. Már az ókori egyiptomi mitológiában is fontos jelentőséggel bírt. Különböző, kissé eltérő, de mégis nagyon hasonló minták kapcsolódnak ehhez a szimbólumhoz, az első verziókat legalább Kr.e. 2000-re, a bronzkorra datálják.

Az Életfa szimbólum megjelenése tehát különböző változásokon esett át az idők folyamán, illetve a különböző kultúrákban is eltérően ábrázolták. A skandinávok hittek abban, hogy a Föld minden életének forrása az Yggdrasil fa. A skandináv hagyományokban az Életfa 9 különböző világhoz vezetett - a kelta kultúrában szintén.
A kelta életfa sajátossága a germán verzióval szemben, hogy a fa az ágakkal és a gyökerekkel együtt egy nagy kört formál.


Jelentés


Az ókori kelta druidák szerint az Életfa különleges erőkkel rendelkezett. Élelmet, melegséget és menedéket biztosított a lakosságnak, a törzs magas rangú tagjai számára pedig fontos találkozóhely volt.

Táplálékot nyújtott az embereknek és állatoknak egyaránt, hitük szerint gondoskodik a Föld minden életéről. A kelták hittek abban, hogy minden fa egy ember őse volt. Ebből kifolyólag, a törzsek közötti háborúk során a legnagyobb győzelmet az ellenfél életfájának kivágása jelentette. A saját törzsfa levágását az egyik legsúlyosabb bűnnek tartották, amit kelta el tudott követni. 

Szimbolizmus


Az Életfa szíve az az elképzelés, hogy a Földön minden élet kapcsolódik egymáshoz. Az erdő fák sokaságából áll, amelyeknek ágai összekapcsolódnak, ezzel életerejüket egyesítve, hogy otthont adhassanak a növény- és állatvilág több ezer fajának.

Valójában jóval több dolog van, amit az Életfa szimbolizál a kelta hagyományban:

A kelták úgy vélték, hogy az emberek a fáktól származnak, így nemcsak élőlénynek, hanem csodának is tekintették őket. A fák a föld őrzői voltak és a szellemvilág kapujaként működtek.

A felső és alsó világokat az Életfa kötötte össze. A fák gyökerei a föld alatt vannak, így a kelták szerint a gyökerek az alvilághoz kapcsolódtak, míg az ágak az ég felé, a felső világba törtek. A fa törzse pedig összekapcsolta a két világot a Földdel. Ez a különleges, spirituális kapcsolat pedig lehetővé tette az isteneknek, hogy kommunikáljanak az Életfával.

Az Életfa erőt, bölcsességet és hosszú élettartamot szimbolizál.

Az élet fája az újjászületést is jelképezi. A fák ősszel levetik levelüket, télen hibernálódnak, tavasszal pedig újra kihajtanak.

Most hogy tudod, milyen fontos és értékes eszmét jelképez, viseld büszkén a szimbólumot kedvenc ékszereiden :)


KATTINTS ide és nézd meg a legjobb darabokat!

Közzétéve: 2023-02-02 Cikkek & Trendek, Hírek & Információk 0

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.

Keresés a cikkek között

Blog kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

Előző
Következő

Nincs termék

To be determined Szállítás
0Ft‎ Összesen

Rendelés