Így válassz tökéletes eljegyzési gyűrűt!

Így válassz tökéletes eljegyzési gyűrűt!

Az eljegyzés egy olyan életre szóló, emlékezetes pillanat, ami örökre megmarad mindkét fél emlékeiben, éppen ezért minden részlet fontos. Ennek az örömteli eseménynek a főszereplője nem más, mint az eljegyzési gyűrű. Amikor eljegyzésre kerül a sor, minden férfi a lehető legtökéletesebb gyűrűvel szeretné megkérni élete párjának a kezét. De milyen a tökéletes eljegyzési gyűrű? A Savicki Jewellery szerint, mielőtt kiválasztanánk az ékszert, számos kérdést érdemes fontolóra vennünk.

Az első és egyik legfontosabb szempont, hogy a gyűrűt megbízható forrásból szerezzük be – olyan helyről, ahol az alapanyagok, kövek biztos forrásból származnak és tanúsítvánnyal rendelkeznek. Amikor eljegyzési gyűrűt keresünk, az egyik legalapvetőbb kérdés a gyűrű anyaga, ami egyben meghatározza az értékét is.
Amennyiben különleges, exkluzív darabbal szeretnénk meglepni kedvesünket, az arany vagy platinából készült darab tökéletes választás. Mindkét nemesfém egyaránt luxus alapanyag, tartós és akár egy életen át szép marad. Az arany ékszerek karátszáma az ékszer arany tartalmát jelzi. A tiszta arany 24 karátos, de mivel önmagában túl puha, szükséges más fémekkel is ötvözni. Minél magasabb a karátszám, annál magasabb a gyűrű értéke. Az eljegyzési gyűrűk általában 14 karátosak, tehát 585 tisztaságú aranyból készülnek. További előnye az arany ékszereknek, hogy a gyűrűk mérete a későbbiek folyamán alakítható. Mivel az aranyat és a platinát könnyű megmunkálni, ezért gyönyörű, egyedi darabok készíthetőek belőle. Az arany színe mindig attól függ, hogy milyen fémekkel ötvözik. Ennek megfelelően választhatunk a klasszikus sárgaarany, az elegáns rozé arany vagy a modern fehérarany, de akár az extravagáns fekete arany közül, sőt tetszőlegesen kombinálhatók is a színek egymással.


Arra is van lehetőségünk, hogy megtervezzünk, megálmodjunk egy különleges darabot. Amikor az ékszer anyagát kiválasztottuk, a gyűrű stílusa a következő lépés. Ehhez pedig ismernünk kell kedvesünk ízlését. Sokféle design közül választhatunk, de alapvetően a következő formákkal találkozhatunk a leggyakrabban - klasszikus, modern, halo, minimalista, háromköves. Amennyiben a hölgy, akinek szánjuk, szereti a hagyományos stílust és fontos számára a kényelem, akkor a klasszikus és a minimalista fazonokat ajánljuk.

A klasszikus és minimalista típusú gyűrűkben általában egy kő helyezkedik el középen, megjelenésük visszafogott, elegáns. Azoknak, akik szeretik a csillogást, a luxust, a többköves, különlegesebb design az ideális választás. A „halo” stílusú gyűrűk központi köve általában kerek csiszolású, körben vagy félkörben szintén kövekkel díszített, ezáltal igazán ragyogó, exkluzív hatást kelt. A modern kialakítású gyűrűk különleges, egyedi megjelenésű darabok, amelyekben a kövek és az
alapanyagok színe és kombinációja is változatos lehet. A háromköves gyűrűk esetén a központi kő mellé még két darab követ foglalnak, amelyek együtt egy különlegesen szép és harmonikus egységet alkotnak, a múltat a jelent és a jövőt megtestesítve. Az eljegyzési gyűrű éke a kő, vagy kövek. A klasszikus eljegyzési gyűrűt általában egy briliáns (kerek) vagy hosszúkás, un, smaragd csiszolással készült központi kő díszíti, általában legtöbbször gyémánt vagy egyéb drágakő.

Azonban nem csak a kő mérete, hanem annak minősége is meghatározza az ékszer értékét és szépségét. Minél magasabb tisztaságú a drágakő és minél nagyobb a tömege, annál értékesebb. A klasszikus fehér gyémánt mellett, népszerű választás a híres vörös rubin, a gyönyörű kék színben pompázó zafír és a mesés, zöld színű smaragd. Különlegessége és ritkasága miatt a fekete gyémánt egyedi választás, a pasztell és sárga színek kedvelői pedig a zafír színes változatai közül is válogathatnak, de ízlésnek megfelelően kombinálhatók is. A kövek elhelyezése igen változatos lehet, a gyűrű és a foglalatok kialakításának köszönhetően, egészen egyedi és különleges kompozíciókkal is találkozhatunk. A gyűrűt ékesítő kő, kövek csiszolási technikája adja a kő és maga a gyűrű egyik jellegzetes karakterét. A tökéletesre csiszolt drágakövek kivételesen ragyognak, ezért is fontos, hogy milyen csiszolási formát választjuk.


A klasszikus kerek, briliáns forma az egyik legnépszerűbb választás, minden drágakő lenyűgözően csillog ennek a vágási technikának köszönhetően. Sokan szeretik a nagy, négyzetes alakú köveket, az un. smaragd , princessa és párna fazonú csiszolást, de a szív alakú és ovális vágási formák is csodálatosan mutatnak, akár központi kőként vagy kiegészítőként a koronában. Amennyiben a tökéletes eljegyzési gyűrűt keressük, érdemes minden részletre odafigyelnünk. A savicki.hu szerint lényeges szempont, hogy az ékszer alapanyagai megbízható, ellenőrzött forrásból származzanak, a drágakövek eredetiségét tanúsítvány bizonyítsa, amely az eredetiség mellett a kiváló minőséget is garantálja.
Egy eljegyzési gyűrűnek nem csak szépnek, hanem kényelmesnek kell lennie, ezért precíz, pontos tervezésre van szükség, az elemeknek tökéletesen kell illeszkedniük. A kiváló minőség és luxus megjelenés mellett lényeges szempont, hogy az eladó garanciát vállaljon az álom gyűrűre.

(Szponzorált cikk)

Közzétéve: 2023-06-21 Partner cikkek 0

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.

Keresés a cikkek között

Blog kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

Előző
Következő

Nincs termék

To be determined Szállítás
0Ft‎ Összesen

Rendelés