Horgony karkötő jelentése

Horgony karkötő jelentése

A horgony ékszerek elterjedése az ezredforduló elején vált világméretűvé, és ma már vallási hovatartozástól függetlenül trendi divatékszerként viselik az emberek. A legnépszerübb ilyen ékszer napjainkban a horgony karkötő , ami nem meglepő módon a férfiak körében is elterjedt viselet.

Az Anchor szimbólum eredete

A horgony szimbólumot, mint jelképet valójában soha nem használták a tengerészek vagy hajósok. Eredetileg a kereszténység korai éveiben jelent meg, mikor a rómaiak által üldözött vallás egyik jelképévé vált. Annak érdekében, hogy titokban kifejezhessék vallásukat a többi hívő kereszténynek, horgokat és horgonyokat tetováltak magukra. Használták még házak oldalára festve, ahol az üldözöttek menedéket kaphattak.

Anchor szimbólum eredete

A horgony szimbólum jelentése

Az anchor vagy magyarul horgony szimbólum a vallási összetartozás mellett az erő és stabilitás megtestesítője, hiszen a horgonyok a viharos tengeren is tartják a hajókat. Tehát nem kell tengerésznek lenned, hogy magadon viseld azon értékeket, amelyet egy horgony ékszer képvisel. Ez nem más, mint a biztonság, stabilitás, megállapodás. 

Korunk egyik páros jelképe az Anchor karkötő

Páros horgyon karkötők

A párban viselt horgony karkötő bizonyatja összetartozásotok, hogy összhangban vagytok partneretekkel. Nem csak szerelmes pároknak adható, hiszen olyan személy is kiérdemelheti, aki nehéz időkben támaszként segített. Lehet egy barát vagy családtag, de akár egy hely is, ahol biztonságban vagy. 


Megrepedt, tört horgony karkötő jelentése 

Akiknek viharos múltja van, annak a horgony egy ígéret, remény, hogy továbblépjen és jobb, világosabb, megalapozott jövővel nézzen szembe. Ebben az esetben sokan döntenek úgy,  hogy egy törött vagy hiányos anchor karkötőt viselnek azon reményük kifejezéseként, hogy elengedték a múltat és egy szebb jövővel néznek szembe.

Remény jelképe a törött horgony

Hogyan kösd meg helyesen a Horgony karkötőt 

Sokan kértétek, ezért itt egy videó, hogy hogyan viseljük, állítsuk méretre a horgony karkötőnket.

Forrás:
A horgony, mint keresztény jelkép: christianitytoday.com , jesuswalk.com
Képek: romansociety.org

Közzétéve: 2020-01-20   ÉkszerSziget Cikkek & Trendek 0

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.

Keresés a cikkek között

Blog kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

Előző
Következő

Nincs termék

To be determined Szállítás
0Ft‎ Összesen

Rendelés