Nemesacél karikagyűrűt vagy fehéraranyat válassz?

Nemesacél karikagyűrűt vagy fehéraranyat válassz?

A nemesacélból és titániumól készült ékszerek egyre népszerűbbek, hiszen extra tartósak és áruk is rendkívül kedvező. A mostani divatnak megfelelően készült minőségi nemesacél karikagyűrűk a megszólalásig hasonlítanak a fehérarany darabokra. Egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy melyik gyűrű volna jobb választás hosszú távon.

1. Erősség, tartósság

A nemesacél/titánium sokkal erősebb fém, mint az arany. Az aranyról tudjuk, hogy nagyon puha, ezért más fémekkel is ötvözik. Ennek ellenére tartóssága nem hasonlító össze az acéléval. Az arany könnyebben elveszíti formáját, a vésett minta, a mattított felület idővel elkopik, kifényesedik.

2. Ár

Az acél ékszerek ára töredéke az aranyénak. Bár az arany gyűrűk stíluskínálata jóval szélesebb, mivel könnyebb megmunkálni, az acél karikagyűrűk kínálata is dinamikusan bővül, és sokféle stílusban elérhetőek.

3. Szín

A fehér arany gyűrű csillogó, fémes színét a ródium bevonatnak köszönheti. Idővel ez a vékony réteg lekopik, ilyenkor a gyűrű sárgás színű lesz. Ha ez bekövetkezik, a gyűrűt el kell vinni ékszerészhez és ródiumoztatni, hogy visszakapja eredeti fényét és színét.
A nemesacélból, titániumból készült karikagyűrűk platinához hasonló színe az idő múlásával sem változik.

4. Allergia

Viszonylag gyakori a nikkelallergia. Sajnos a fehérarany gyűrűkben általában megtalálható a nikkel, ezért ha a ródium réteg megkopik, kialakulhat a fémallergia.
Ezzel szemben a nemesacél, a titánium és a tungsten gyűrűk teljes mértékben hipoallergének.

5. Méret

Az arany és ezüst gyűrűk mérete viszonylag könnyen bővíthető. Az acél gyűrűnél viszont mindig nagyon figyeljünk oda a megfelelő méret kiválasztására, mivel keménységéből adóan nem minden esetben tágítható. Ha elég vastag a gyűrű anyaga, akkor a belső felületét elvékonyítják, ami nagyobb méretet eredményez. Kisebbíteni sem lehetetlen, de bonyolultabb az eljárás.

Közzétéve: 2019-05-29 Cikkek & Trendek 0

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.

Keresés a cikkek között

Blog kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

Előző
Következő

Nincs termék

To be determined Szállítás
0Ft‎ Összesen

Rendelés