Így óvd meg gyűrűd szépségét!

Így óvd meg gyűrűd szépségét!


Manapság sokan választanak nemesacélból készült jegygyűrűket a hagyományos arany helyett.
Ennek oka, hogy a sebészeti acélból készült karikagyűrűk nemcsak tartósak és mutatósak, de kedvező áruk miatt sokak számára elérhetőek, ráadásul teljes mértékben antiallergének.

A nemesacél valóban egy rendkívül strapabíró, időtálló anyag, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne kellene rá vigyázni!
A különböző rétegekkel (arany, fekete) bevont darabok, illetve a köves ékszerek több odafigyelést igényelnek, mint a bevonat és/vagy kő nélküliek.

Ha azt szeretnénk, hogy gyűrűnk sokáig szép maradjon, az alábbi tanácsokat érdemes figyelembe venni:



1. Kézmosáskor vegyük le

Ha a gyűrű túl gyakran érintkezik kemikáliákkal, pl. szappannal, kézfertőtlenítő szerekkel, az a bevonat kopását eredményezheti, illetve a kövek idővel bemattulhatnak, elveszthetik fényüket és csillogásukat. Lehetőség szerint, kézmosásnál mindig vegyük le a gyűrűt.

 

2. Sportoláskor, fizikai munka esetén ne viseljük

A sportoláskor fellépő fokozott izzadás csökkentheti a bevonat élettartamát, illetve az esetleges mechanikai sérülések elkerülésének érdekében is javasolt az ékszerek mellőzése sportolás és fizikai munka végzése alatt.
Bár strandoláskor szintén nem ajánlott az ékszerek viselete, a bevonat és kő nélküli nemesacél darabokat lehet hordani.


3. Amikor hazaértünk, vegyük le ékszereinket

A gyűrűt otthon már ne viseljük (lehetőség szerint más ékszert sem!), ne fürödjünk, mosogassunk benne, illetve ne végezzünk egyéb házimunkát!
Ezen tevékenységek végzésekor a gyűrű karcolódhat, a bevonat kophat, a kövek sérülhetnek.


4. Ne viseljünk közvetlenül több gyűrűt egymás mellett

Abban az esetben, ha két (vagy több) gyűrűt egymás mellett hordunk, mindegyik folyamatos súrlódásnak, ezzel pedig komoly amortizációnak van kitéve. A folyamatos érintkezéstől a gyűrűk kopnak, karcolódnak, élettartamuk jelentősen csökken.


5. Ha jobbkezesek vagyunk, a bal oldalon hordjuk a gyűrűt, ha pedig balkezesek, akkor a jobb oldalon

Amennyiben nem ragaszkodunk a hagyományokhoz, praktikusabb a gyűrűt azon a kezünkön viselni, amelyiket ritkábban használjuk. Így elkerülhetjük, hogy a gyűrű minden nap a kilincsekhez, sebváltóhoz és más eszközökhöz csapódjon, ezzel is csökkentve a karcolások és sérülések kialakulásának lehetőségét.
Nem mellesleg az autónk is hálás lesz érte.

  

6. Kézfertőtlenítéskor vegyük le

A járvány miatt oly gyakran használt kézfertőtlenítők nem csak a koronavírus, de a gyűrűk ellenségei is. Nem csak a bevonatot roncsolják, de a kristályok, kövek is elveszthetik fényüket, ezért ügyeljünk rá, hogy a gyűrű ne érintkezzen közvetlenül kézfertőtlenítő szerekkel.

Amennyiben megfogadjuk a fent leírtakat, a bevonattal ellátott, köves gyűrűink és ékszereink is hosszú évekig megtartják szépségüket. Érdemes tehát odafigyelni és vigyázni rájuk.

Közzétéve: 2021-03-11 Cikkek & Trendek, Hírek & Információk 0

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.

Keresés a cikkek között

Blog kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

Előző
Következő

Nincs termék

To be determined Szállítás
0Ft‎ Összesen

Rendelés